mini-camping

We houden zelf enorm van kamperen met de tent. Liefst midden in de natuur, dan kun je echt genieten van de rust. We willen dan ook niets liever dan zelf zo een plek creëren. Op dit moment zijn we nog druk bezig met de vergunningen en voorbereidingen, maar het is onze droom om 5 plekken te creëren met veel privacy en uitzicht. De plekken zijn allemaal zo’n 300 m2 meter groot en alleen geschikt voor tenten. Hopelijk kunnen we jullie snel ontvangen.

Volg ons op instagram, dan kun je alle ontwikkelingen op de voet volgen!

We gaan voor een mini-camping en dat betekent in Frankrijk dat er geen vaste water- en/of stroomvoorziening beschikbaar is op de campingplekken. Hierdoor kan ons terrein de rest van het jaar optimaal herstellen en kan de natuur zijn gang gaan. Het betekent ook dat wij maar maximaal 20 gasten per dag hebben. Auto zijn alleen toegestaan op de parkeerplaats, op de dag van aankomst en vertrek helpen we jullie graag om de spullen naar de plek te brengen.

In het toekomstige sanitairgebouw komen naast de gebruikelijke voorzieningen zoals douches, toiletten, wastafels en gelegenheid om af te wassen, ook een koelkast, vriezer, (combi)magnetron en een wasmachine en voldoende stroompunten voor het opladen van je mobiel of powerbank.

Wel kamperen, maar geen zin om je eigen tent op te zetten?

Op enkele plekken komen opgezette en volledig ingerichte tenten voor 2 personen. Waar je dan aan moet denken? Uiteraard een tent met échte bedden, volledig ingerichte keuken, picknicktafel en comfortabele stoelen en uiteraard de nodige (sfeer)verlichting. Het enige dat jij mee hoeft te nemen is je tandenborstel, nou ja misschien ook wat kleding ;-), maar beddengoed en handdoeken worden ook voorzien.

sssttttt… adult only….

Ons terrein ligt in een zeer rustige en stille omgeving en dat willen we graag ook zo houden. We richten ons dan ook op volwassenen die qua vakantieperiode aan het hoogseizoen gebonden zijn, maar die geen behoefte hebben aan kinderen om zich heen. Omdat we iedereen de (nacht)rust gunnen waar wij ook zo ontzettend van genieten, vragen wij onze gasten bovendien om tussen 22 uur en 8 uur ‘stil’ te zijn.

voedselbos

De kampeerplekken worden straks een groene oase met veel bomen, struiken en planten. Dat levert niet alleen veel privacy en de nodige schaduw op, maar ook voedsel. Want het idee is om het gehele terrein, dat nu nog een kaal weiland is, om te toveren tot een voedselbos waarbij alle planten eetbaar zijn of bijdragen aan voedsel voor de dieren en insecten op ons terrein. Denk dan aan fruitbomen, notenbomen, bessenstruiken zoals frambozen en blauwe bessen maar ook aan kruiden en groenten als daslook, boomspinazie of bladvenkel.

In 2020 hebben we op één stuk van ons terrein al een aantal fruitbomen geplant: hier staan appelbomen, perenbomen, pruimenbomen, moerbei, blauwe bessen, frambozen, zwarte bessen, abrikozenbomen en kruisbessen. Daar is ook de moestuin waar we tot op heden al succesvol tomaten, courgettes, bieten, pastinaak, radijs, spinazie en courgettes vanaf hebben gehaald. Als het ons lukt om de moestuin uit te breiden en de bomen en struiken voldoende produceren, wordt het ook mogelijk voor gasten om groente en fruit bij ons af te nemen.

Sinds 2023 scharrelen er ook kippetjes op ons terrein, dus vraag vooral of er verse eitjes verkrijgbaar zijn.

zwemvijver

Niets is zo lekker als een verkoelende duik na een lange wandeling, daarom willen we ook graag een zwemvijver aanleggen waar onze gasten gebruik van kunnen maken. We kiezen heel bewust voor een zwemvijver omdat we dit veel beter in de omgeving vinden passen, maar nog belangrijker: er komen geen chemicaliën bij kijken. Gezien het feit dat we veel dieren in onze directe omgeving hebben, denk aan vossen, dassen, zwijnen, herten, marters, etc, willen we dat niets op ons terrein schadelijk kan zijn voor hen. Wees gerust: deze beesten zijn banger voor mensen, dan wij voor hen, zij zullen dus niet snel het terrein betreden als er mensen verblijven.

vuurplaats

Omdat we in het regionaal natuurpark de Morvan zijn gesitueerd, betekent dit dat we zijn omgeven door veel bossen. Tijdens de (veelal) droge en warme zomers is het daarom ook niet toegestaan om op ons terrein een vuurtje te stoken of te barbecueën op de eigen kampeerplaats. Maar wat is kamperen nou zonder kampvuur? Precies! Daarom gaan we een mooie vuurplaats maken waar iedereen veilig een vuurtje kan stoken of de BBQ kan aansteken! Dus sla die marshmallows maar alvast in!